Ruut Kanko

Ruut Kanko

Olen koulutukseltani psykologi. Aikaisemmin työskentelin opintopsykologina yliopistossa.

Työotteeni pohjautuu Hyväksymis- ja Omistautumisterapiaan (HOT-terapia), joka heijastaa myös omia arvojani psykologina. Näen kokonaisvaltaisen lähestymistavan keskeisenä, sillä saman näköisellä käyttäytymisellä voi olla monta eri syytä. Siksi koen tärkeäksi keskittyä tietyn käyttäytymisen tai toiminnan sijasta niihin juurisyihin, joista ne kumpuavat.  Minulle on tärkeää lähteä liikkeelle sinun tarpeidesi pohjalta ja auttaa sinua elämään itsellesi merkityksellistä elämää. Varaa aika vastaanotolleni niin keskustellaan mieltäsi painavista asioista, kuten ahdistuksesta, masennuksesta, stressistä tai mistä tahansa asiasta, josta haluat keskustella. Tuen sinua kaikissa mielenterveyteen tai hyvinvointiin liittyvissä haasteissa ja ongelmissa. 

Psykologina haluan luoda turvallisen ja luottamuksellisen suhteen, jossa voit kokea tulevasi kuulluksi ja hyväksytyksi juuri sellaisena kuin olet. Lähtökohtana hyvälle työskentelylle pidän jaettua asiantuntijuutta. Sinä olet oman ainutlaatuisen elämäsi ja kokemuksiesi asiantuntija, jota pyrin aidolla kiinnostuksella ymmärtämään ja tarjoamaan sinulle uutta näkökulmaa oman koulutukseni ja oppimieni työkalujen kautta.

Oman suunnistusharrastuksen ja urheilutaustani vuoksi olen perehtynyt urheilu- ja liikuntapsykologiaan ja suorittanut liikuntapsykologian opintojen lisäksi myös valmennuskoulutuksia suunnistuksessa. Olen kiinnostunut myös syömisen psykologiasta, ravitsemuksesta sekä syömishäiriöistä. Ennen kaikkea minulle on tärkeää tarjota osaamista ja apua terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä, kuten elämäntapamuutoksissa, painonhallinnassa tai tunnesyömisessä. Tätä kautta näen mielen ja kehon yhteyden vahvana, ja sen huomioimisen myös tarpeellisena. 

Voit lähestyä minua halutessasi apua erityisesti seuraavissa asioissa:

Olet tervetullut vastaanotolleni, oli ongelmasi, syysi tai asiasi mikä vaan. Lähdetään yhdessä liikkeelle sinun tarpeidesi pohjalta, kohti itsellesi merkityksellistä elämää!

Huomioi, että en tarjoa Kela-korvattavaa psykoterapiaa.

Ajanvaraus

Työskentelen Tampereella. Tapaamiset voimme järjestää haluttaessa myös etänä.

tammi
helmi
maalis
huhti
touko
kesä
heinä
elo
syys
loka
marras
joulu
2022
2023
2024
2025
ma
ti
ke
to
pe
la
su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Tapaamisaika Tampere (1)
20
Tapaamisaika Tampere (1)
21
Tapaamisaika Tampere (1)
22
23
24
Tapaamisaika Tampere (2)
25
Tapaamisaika Tampere (2)
26
Tapaamisaika Tampere (1)
27
28
29
30
31